Stadswandeling

Het Antieke Rome: het Forum met de Palatijnheuvel, de Keizerfora waar men nog graaft en het Colosseum vormen het doel van een interessante stadswandeling van enige uren.

Paletijnheuvel

Palatijnheuvel

De opgravingen tot op circa 12 meter diep onder de basiliek van de H. Clemens, in de nabijheid van het Colosseum. Wat dacht u van de musea? Het Etruskische museum van de villa Giulia, het palazzo Massimo, de Capitolijnse musea of het museum van de Villa Borghese?

Etruskische Museum

Het Etruskische museum van de villa Giulia

Een fijne wandeling in het centrum voert langs het Navona plein met vlakbij de kerk van S. Maria dell’Anima, met een lange Nederlandse geschiedenis, die o.a. tot uiting komt in de aanwezigheid van het graf van de Nederlandse paus Adrianus VI, en aan de andere kant van het plein het door iedere Italiaan gekende palazzo Madama, waaraan ook al geschiedenis geschreven is door ‘n figuur uit ons “noordelijk” verleden. En zo verder langs Pantheon, Trevifontein en piazza di Spagna, waarvan de naam niet de afkomst verraadt: integendeel. Om mijn gasten tijdens onze wandeling door het centrum iets mee te geven, heb ik er het thema “roeping” aan verbonden door schilderijen van de beroemde èn verguisde Caravaggio extra te belichten. Nog méér verrassingen in Rome dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piazza Navona

 

Werkoverleg

Werkoverleg met collega